top of page
Handdoeken

Massages

Bij IQ-KI kan je kiezen uit volgende massagebehandelingen:​

Enkel DAMES

rug- nek- en schoudermassage    30 minuten  30€

IQ-KI rugverzorging: peeling van de rug , massage van rug/schouders/nek , pakking van de rug       

                                                             65 minuten 65€​

Hotstone rugmassage: ontspanningsmassage in combinatie met verwarmde hotstones    

                                                            60minuten  65€

Bij IQ-KI gaat het er in de massagepraktijk  “Zen” aan toe. we zorgen voor een een kalme en ontspannen sfeer, waar kwaliteiten, vaardigheden en persoonlijke aandacht zorgen voor een moment van pure verwennerij.

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

IQ-Ki biedt ontspanningsmassages aan! Deze heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

Voor wie is een ontspanningsmassage bestemd?

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn

  • Stijve en pijnlijke spieren

  • Alle soorten rugpijn

  • Nek- en schouderklachten

  • Hoofdpijn en migraine

.

Contra-indicaties (wanneer kan er niet gemasseerd worden):

  • Bij koorts

  • Blessures

  • Spierverrekking

  • Besmettelijke huidaandoeningen

  • Ernstige hartklachtenIndien u twijfelt, raadpleeg eerst uw huisarts.

Deontologische code masseurs:

De leden hebben respect voor de fysieke en emotionele toestand van hun cliënt. Ze maken nooit misbruik van hun professionele hoedanigheid als behandelaar. Het is verboden om eender welke vorm van seksueel contact te hebben met de cliënt. Zij houden rekening met de individuele grenzen en verlangens van de klant, voor zover deze niet indruisen tegen de persoonlijke, professionele en ethische grenzen van het lid. Zij respecteren de integriteit en de individualiteit van elk persoon. Zij vermijden eender welke vorm van discriminatie tegenover cliënten en collega’s. De leden zijn er aan gehouden om vertrouwen te scheppen en te bewaren tussen zichzelf en hun cliënt en duidelijk grenzen af te bakenen om een sfeer van professionaliteit te genereren.(BMF)

Er wordt bij de massage dan ook steeds gebruik gemaakt van minimum één Hamman-doek.

bottom of page